welcome to www.kayukelat.blogspot.com

Tuesday, January 11, 2011

penduduk ladang mulai dihalau keluar

mat said mb terengganu yang tak direstui oleh puak puak deris natang dan umno pusat. mat said mula mempamirkan sifat sebenarnya yang gedebe. mat said mulai menghalau penduduk ladang yang dijanjikan rumah pangsapuri selepas mereka bersetuju berpindah. mat said koner kat selekoh tajam. hanya memberi sewa buat selama lamanya dan tak mustahil penduduk ini tak lagi mampu membayar sewa pangsapuri yang akan naik harga sepanjang masa selagi umno berkuasa diterengganu. kerja kerja menghalau kaum melayu di bandar telah dimulakan oleh mat said. mat said dengan selamba je menjawab ini semua adalah untuk tujuan pembangunan. apa salahnya penduduk melayu ladang berkorban. kita dah tolong kaum melayu 50 tahun dahulu. kita bagi sewa murah kepada penyewa. perjanjian asal adalah sewabeli yang mana akhirnya pangsapuri ini akan menjadi hak penyewa tapi dengan kebijaksanaan mat said menipu penduduk yang menyewa akan terus menyewa selagi mampu atau dijemput pulang oleh allah.

dengan berbekal kata kata manis, mat said berjaya memujuk penduduk berpindah dan kerja kerja mat said berjalan lancar. melayu akan terus dihalau dari bandar kuala terengganu. dan yang pasti mat said akan terus beraja dimata dan bersultan dihati. tidak ada siapa yang berani membantah dengan tindakan mat said. begitu hebat mat said sekarang. dengan lagak gong dan bodoh sombong mat said yang baru menjawat jawatan pengerusi perhubungan umno terengganu akan terus angkuh dengan rakyat terengganu. semua dalam tangan mat said. mat said akan buat apa saja tanpa menghiraukan kerajaan nak mampus kiok ke tanpa dana dia tak perduli. mat said hanya menyambung kerja kerja celaka deris natang menghabiskan duit terengganu. semua duit yang ada dihabiskan kerana royalti akan dibayar mulai mac 2011 jadi ada duit prabih dulu. kerajaan terengganu dah koma hasil pemborosan mat said. banyak pembayaran tertunggak sekarang. kontraktor dah tepuk dahi berkali kali. semua lambat dibayar kerana kerajaan terengganu tiada duit. duit celah gelegor pun dah habis kena tibai.

projek bandar hantu textile terus berjalan tanpa henti. projek gajah putih dengan ditemani pasaraya giant akan berkubur dengan cepat dan andaikata mat said tak menjadi mb pasti bandar itu akan mengalami nasib yang sama dengan impian deris jusoh yang tertunda kerana tindak balas mat said. projek roller coaster semenjak wan tar dulu hilang tanpa berita. 20 tahun dulu mat said dah menjahanamkan duit rakyat apa yang diharapkan kepada mat said. projek bebas cukai kenyir akan menghanyutkan 100 juta kedalam tasik. kroni kenyang rakyat terengganu pengsan dengan kenaikan harga barang yang melampau. semua barang mahal diterengganu kecuali barang barang. bandar kuala terengganu akan bergemerlapan dan melayu terus terpinggir diarus perdana. semangat membela kaum melayu hanyalah slogan kambing hitam untuk memberikan lesen besar mat said memjarah. melayu akan hilang dari bandar.

0 comments:

Post a Comment

  © Blogger template PingooIgloo by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP