welcome to www.kayukelat.blogspot.com

Friday, April 8, 2011

spr cincai je keja

suruhanjaya pilihanraya malaysia spr hanya akan menjalankan undang undang apabila pembangkang yang buat kesalahan, jika pihak barisan nasional membuat kesalahan bermakna tiada akta yang boleh menghalang apa apa yang terjadi. spr tak mampu menggunakan apa apa akta kepada barisan nasional. semua akta kesalahan pilihanraya malaysia akan terbatal dengan sendirinya jika pihak barisan nasional didapati bersalah. kalau tahu 2004 boleh panjang masa mengundi diselangor inikan pula disarawak. walaupun mengambil masa berhari hari pun tak apa asalkan barisan nasional dapat bertanding. kalau tiada kertas percalonan pun spr boleh menolong barisan nasional menyediakan kertas percalonan. kalau yang datang melakukan pelbagai kesalahan pilihanraya ia tetap boleh dimaafkan. pengerusi aziz bengong dah boleh letak jawatan kerana kebodohannya dalam mengawal dan meyeliakan proses penamaan calon. aziz hanyalah tukang angguk dan semua kerja adalah dibawah kerja timbalannya yang mana ia ahli umno cawangan losong. kebodohan aziz dalam memahami akta pilihanraya adalah penting kerana dengan bangangnya tentang akta pilihanraya dia dapat menjawab dengan baik kerana ia tak tahu apa apa akta tentang pilihanraya.


walaupun dah mengambil masa berbulan bulan memberikan latihan kepada pegawai pengurus untuk penamaan calon dan menghabiskan berjuta duit pembayar cukai, namun pegawai pengurus pilihanraya yang dilantik tetap bangang untuk terus bersikap adil dan saksama. pegawai yang dilantik selalunya adalah pegawai yang condong kepada barisan nasional. jika terdapat apa apa kecacatan kepada kertas percalonan calon pun masih boleh diteruskan. dan calon barisan nasional pasti selalu akan selamat kerana spr dapat menyediakan jawapan bangang sebagaimana jawapan sprm kepada media tentang kematian timbalan pengarah kastam diraja malaysia. jawapan yang boleh menjustifikasikan bahawa spr dan sprm adalah suruhanjaya bodoh dan bangang. mereka tak berupaya menjalankan tugas dengan sempurna walaupun spr dikatakan adil dan tidak memihak. selagi boleh tolong dan dapat buat kerja kerja celaka untuk barisan nasional pengerusi spr akan terselamat dari dibuang dari jawatan. spr akan meneruskan kerja kerja celaka untuk menolong barisan nasional terus berkuasa di malaysia.

2 comments:

IBU HAYATI March 20, 2015 at 1:27 AM  

Saya ibu hayati ingin berbagi cerita kepada anda semua bahwa saya yg dulunya cuma seorang TKW di HONGKONG jadi pembantu rumah tangga yg gajinya tidak mencukupi keluarga dikampun,jadi TKW itu sangat menderita dan disuatu hari saya duduk2 buka internet dan tidak disengaja saya melihat komentar orang tentan >MBAH KABOIRENG< dan katanya bisa membantu orang untuk memberikan nomor yg betul betul tembus dan kebetulan juga saya sering pasan nomor di HONGKONG,akhirnya saya coba untuk menhubungi >MBAH KABOIRENG< dan ALHAMDULILLAH beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor,dan nomor yg diberikan >MBAH KABOIRENG< meman betul2 terbukti tembus dan saya sangat bersyukur berkat bantuan >MBAH KABOIRENG< kini saya bisa pulang ke INDONESIA untuk buka usaha sendiri,,munkin saya tidak bisa membalas budi baik >MBAH KABOIRENG< sekali lagi makasih yaa MBAH dan bagi teman2 yg menjadi TKW atau TKI seperti saya,bila butuh bantuan hubungi saja >MBAH KABOIRENG< DI 085-260-482-111 insya ALLAH beliau akan membantu anda.Ini benar benar kisah nyata dari saya seorang TKW.. KLIK GHOB 2D 3D 4D 6D DISINISaya ibu hayati ingin berbagi cerita kepada anda semua bahwa saya yg dulunya cuma seorang TKW di HONGKONG jadi pembantu rumah tangga yg gajinya tidak mencukupi keluarga dikampun,jadi TKW itu sangat menderita dan disuatu hari saya duduk2 buka internet dan tidak disengaja saya melihat komentar orang tentan >MBAH KABOIRENG< dan katanya bisa membantu orang untuk memberikan nomor yg betul betul tembus dan kebetulan juga saya sering pasan nomor di HONGKONG,akhirnya saya coba untuk menhubungi >MBAH KABOIRENG< dan ALHAMDULILLAH beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor,dan nomor yg diberikan >MBAH KABOIRENG< meman betul2 terbukti tembus dan saya sangat bersyukur berkat bantuan >MBAH KABOIRENG< kini saya bisa pulang ke INDONESIA untuk buka usaha sendiri,,munkin saya tidak bisa membalas budi baik >MBAH KABOIRENG< sekali lagi makasih yaa MBAH dan bagi teman2 yg menjadi TKW atau TKI seperti saya,bila butuh bantuan hubungi saja >MBAH KABOIRENG< DI 085_260_482_111 insya ALLAH beliau akan membantu anda.Ini benar benar kisah nyata dari saya seorang TKW.. KLIK GHOB 2D 3D 4D 6D DISINI

Post a Comment

  © Blogger template PingooIgloo by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP